lördag 24 april 2010

Ökonkurrent

Man kan inte vara på Donsö jämt. Varit på utflykt under ett dygn till Väderöarna på 50-årskalas. Nästan längst ut i havet utanför Fjällbacka. Liten båt och stora vågor på väg ut men målet var resan värd!
Kul lotsutkik med riktigt brant trappa till andra våningen
Där uppifrån blev festföremålet bara en liten prick.  Hon ilade iväg för att förhoppningsvis se den svartvitrödlysande tobisgrisslan vi sett där ner strax innan. Men förgäves.

Fjällbacka fick vi på köpet.

söndag 18 april 2010

Katamaranerna är här!

Se vad som låg på Saltholmen när vi var på väg hem!



Valö blir ett nytt namntema tänke jag först (heter inte båtarna fågelnamn?, nej det finns ju Ylva och Fröja oxå). Och förr fanns ju "stora styrsöbåten" - som just hette Styrsö. Den nya båten skall nog inte gå till Valö utan till Vrångö och förhoppningsvis Donsö på racerfart. Start 20 juni.

lördag 17 april 2010

Vårglädje och kort vinteråterblick

Vårstjärnelökarna som jag tryckte ner i gräsmattan i höstas har tagit sig! Kanske får vi ett stjärn- och scillahav på våren så småningom.



Man slutar aldrig förundras över hur fort det förändras. Nyss var det snötäckt och hamnen full med is. Och det var inte första gången. Hittade gamla bilder, kanske krigsvintrarna? Det är gamla ångbåtsbryggan, nuförtiden ligger vår lilla båt just där de lite större båtarna på bilden ligger.


Här nedan ligger infrysta båtar i rad, längst fram är morbror Gustafs Nautic GG 467.  Husen längst ner till höger på övre bilden är "Stinas", dvs Gustafs mammas.

lördag 10 april 2010

Vår och vårblommor


April är de första gravblommornas månad. Idag är det 12 år sedan Ragnar dog. Solen skiner och hela kyrkogården går i gult.

söndag 4 april 2010

Påsklunch med femårsjubileum

Påskafton kom med solsken och de första krokusarna i rabatten. Första tussilagon såg vi oxå på promenad mot Bratten. Påsklunch på Donsöverandan firade femårsjubileum. Efterrättstårtan tillägnades Aron som fyllde år.



Och så här såg det ut 2006: