måndag 27 juni 2011

Semesterstart

Då skall man ta det lugnt.

Ligga i gräset och läsa bok.



Cykla till Bratten och äta glass




Tjöta lite med grannen som sitter och fixar sina makrillkrokar.


Ta en kvällstur till Rävholmen när vinden slutligen mojnat och temperaturen krupit upp mot 20, äta kvällsmat framför horisonten efter ett dopp i vesterhavet.

Midsommarhelg 2

Midsommardagens promenad fortsatte runt ön. Kyrkogården sög in oss som vanligt för en stunds kontemplerande. Vi börjar alltid vid "våran" grav men hittar sen ständigt nya och gamla favoriter att stanna en stund vid.

Midsommarhelg 1

Blåsig och lite halvmulen midsommarafton, vilken överaskning. Midsommarlunchen njöts inomhus. Ett bra val tyckte Lisa, Marie, Lars, Bo coh Karin.

På midsommardagen hade det mojnat något och dagens promenad startade i hamnen där många båtar legat inblåsta.

söndag 19 juni 2011

Smultron, Salvia, Söndagsgäster

Smultronplantorna svämmar över rabatten och invaderar omgivningen. Mums.

Salvian slängdes upp i en skreva i berget när hus och trädgård stuvades om. Den överlevde!

Trevligt med gäster på söndagslunch!

lördag 18 juni 2011

Långsamt liv

Stekt torsk från fiskeboa. Pasta med premiär för den hemodlade krusiga/knasiga basilikan. Sen vinkades Stina av, Statoil väntar.

Efter disken kan man ligga  på kökssoffan, lyssna på radio och njuta av utsikten!

Något är på gång på Donsö hamnplan

Snabbt som attan växer det upp ett helt stort hus mitt i hamnen. Med lite forskning inser man att Donsömässan är på gång.

Donsö Tanker Meet 21-22 juni

Mer än 450 deltagare och 85 utställare är anmälda. Mässan är en kontaktmässa främst för tanker shipping arrangerad av Shipgaz.


Någonting är på gång i trädgården

Äntligen, äntligen.
Jag djupdök i vår grästrasselväxt och tror jag hittade en knopp!
Det är en arveväxt från Gunbritt (hon hade tröttnat, den ville aldrig blomma på hennes balkong). Blommade inte hos oss förra sommaren. Men den har lyckats överleva  vintern i farstun och nu kanske vi skall få se de praktfulla blåa bollarna. Hittade en knopp till sen. Agapanthus. Schysst namn.



"Afrikas blå lilja (Agapanthus praecox) är en växt inom familjen agapantusväxter (Agapanthaceae). Tidigare tillhörde den lökväxterna, men har omklassificerats. Afrikas blå lilja kommer ursprungligen från bergssluttningar i Sydafrika. Agapanthus kommer från två grekiska ord: agape ("kärlek") och anthos ("blomma"). Praecox betyder "tidig". Ett synonymt svenskt namn är afrikansk kärlekslilja."

PS. jag måste skaffa en kamera med bättre närgräns än mobilens.

söndag 12 juni 2011

Och luften fylld av kaprifol.......

Jag tror jag tror på sommaren
jag tror jag tror på sol igen
tralala tralala
med sin fiol och luften fylld av kaprifol.


Vi gör ett försök iaf. Tanken att det skall bli ett fantastiskt kaprifolsnår som klänger upp i hörnet. Nedanför fanns dåligt med jord så Karin försökte tillverka en kruka. Som vanligt köpt plantan först och tänkt sen.

lördag 11 juni 2011

Hänryckningens tid

Paradisbusken svämmar över
Iris som gula - på vårat berg


Lila, lime, silver

tisdag 7 juni 2011

Perspektiv på Donsö del II.

Jag tog mig en liten rundtur på Söndag eftermiddag och kom på att det kunde vara kul att dokumentera hus och miljöer. Här är resultatet, vi börjar på Storabergsvägen alldeles ovanför vårt hus!




























Perspektiv på Donsö del I.

För att få perspektiv måste man ibland förflytta sig ett längre eller kortare stycke. Man kan inte se allt om man bara ser från ett håll eller vid ett tillfälle. Sagt och gjort, jag tog mig en liten tur till Styrsö.




Donsö hamn, Elida på besök.



Donsö från Stora Rös på Styrsö.

lördag 4 juni 2011

Sommarstart med moderna tjejer

Helgerna är lite konstiga i år, det har något med fullmånen att göra tror jag. Rekordsen påsk och följaktligen har vi nu Kristi Himmelfärdsdagen 2 juni och avslutar helgen med nationaldagen på måndag. Och sen kommer pingst mitt i juni. Nåväl, efter en lite ostadig maj har sommarvädret slagit till 1 juni.  Lars och Aron har njutit helgen i Bergslagen med stånggångar, tåghem, fågelsjöar och berömda byggnader. Stina och Karin har ömsom jobbat och ömsom försökt få ordning på bygg- och flyttröran på Kh-gatan.

Nu är det lördag och dags för öfärd igen. Välfyllda båtar från Saltholmen.

Fram på dagen vi besök av familjen Blixt som ägnat förmiddagen att sälja ut sitt bohag på Asperö med stor framgång. Mormor Hjördis hjälpte till. 

Det blev kakbak och fika i trädgården. Tjejerna tröttnade snabbt på kakor. De valde skuggan och sysselsatte sig med sina ajfoons istället.



(nej, de har inte egna ajfoons, det är mammas och pappas)