lördag 29 juni 2013

Fint besök

Småkusinerna gör en skärgårdtour. Först några dagar hos farmor och farfar på Asperö och sen dax att hedra Davidssons på Donsö.

Vad gör väl lite regn? skorna torkar så småningom. Efter biblioteksbesöket hittade vi roliga linbanan på skolan.




Min bondgård

En kanelbullexpert

Och en till!

fredag 28 juni 2013

Semesterns andra arbetsdag

Boden blev nästa projekt. Ut med nästan allt. Försök släng lite grann (svårt). Plocka tillbaka det i ny ordning helst med trädgårdmöblerna åtkomliga.

Den gamla välanvända utflyktsväskan hade något i den hoprostade fickan. Sax fram. 

Haha! Reservförråd av bensin- och glasspengar.  Både ärgiga mynt och användbara tjugor.

För den upphittade skatten inhandlades smaskens fika. Sen kunde man sitta på  rad med näsan mot solen.

tisdag 25 juni 2013

Torrpaddling

Dax att trixa fram kajakerna från sitt vinterläger bakom huset. Det lyckades i stort sett utan personskador. Efter lite avskrubbning i trädgården passade några på att provsitta. En kämpade hårt mot anfallande hajar. Den andre gjorde balansövningar utan paddel. Den tredje hade visst tänkt vaxa kajaken för att glida fram lite snabbare i vågorna men tyvärr var den gamla vaxburken slut eller åtm försvunnen.
PS. Sen körde vi ner till Horsika och tog en liten provtur. Mycket vind och vågor idag så det var bara ett litet smakprov - men det gav mersmak.

måndag 24 juni 2013

Semesterns första arbetsdag...

....då blev det bl a kompostrensning. Men först hade vi läst tidning och Lasse öst båten (störtskur i morse), provianterat till andrafrukosten, klippt gräs, rensat ogräs, bundits upp rosenbuske, pratat med grannarna, kollat Karl-Arnes växthus och säkert lite till. Vi är inte så bra på kompost så i botten fanns tyvärr inte en massa fantastisk jord. I lådan samlas diverse men det är iaf en mellanlagringsstation för allt möjligt grönt överskott. Nu var det fullt så vi grävde upp och fyllde massa säckar som transporterades för vidare nedbrytning på Skäret. Och passade på att lämpa av en del annat skräp oxå.

Kapten Davidsson och hans besättning
Kolla vad mycket plats det blev

torsdag 20 juni 2013

En annan ö ...

Efter en fin vecka på Island är det ändå skönt att komma till Donsö, här är några bilder från min resa längs den södra kusten och runt Reykjavik.








På Island kan man köpa odyr bensin, något för svenska macker som vill sticka ut ... skulle garanterat bli en snackis!

onsdag 12 juni 2013

Nybygge

I hamnen fortskrider återuppbyggandet efter förra vårens förödelse  Just nu syns inget man förknippar med pittoreska sjöbodar - men brandsäkert kommer det att bli!

tisdag 11 juni 2013

Lila stjärnor

Glad för varje växt som överlever trots mina inte särskilt gröna fingrar.  Det tycks som om denna klematis funnit sig tillrätta efter den ynkliga starten på annan plats för några år sedan.

lördag 8 juni 2013

Skydd för sol och vind....

...får man bakom boden, och med uppslagna dörrar blir det lä från de flesta håll.


Då kan man sova gott iklädd sin för besöket särskilt anpassade mössa med skärgårdsmotiv.



För oss som inte låg nerpackade och har lite mer härdat skinn behövdes solvärmen för i skuggan var det bara 15 grader och den friska vinden ganska kylig.  Skönt var det i alla fall att sitta i trädgården och maten var smaskens!

torsdag 6 juni 2013

Första flygturen ...

... gick bra för den här talgoxungen. Bra gjort!





onsdag 5 juni 2013

Nyinflyttat från Fiskebäck

Syrran i Fiskebäck skall byta ut sin djungel mot en uteplats på en del av tomten. Innan grävskoporna kommer fick Jocke gräva upp lite växter till mej. Nu hoppas jag de överlever vid sitt nya hem. Problemet var att hitta någonstans att gräva ner dem, har inget direkt överskott av rabattyta. Här är några. De flesta vet jag inte ens vad de heter.
Detta är en jordgubbsplanta.  Den fick plats bland smultronen.
I lådan hamnade lite nya aklejor (?), där har jag en gul som trivs sen tidigare.
Gullviva är gul och fin
Två okända sorter grävdes ner i gräsmattan.