tisdag 26 augusti 2014

Hortensia, kära Hortensia.....

Det har pratats Hortensia i familjen Davidsson sen ganska länge. Vår gård i Kungälv svämmar över av blå och rosa H sen några år och vi har egentligen inte varit särskilt förtjusta, snarare tyckt att de här i illblå bollarna varit ganska konstiga. Men med tiden allt mer fascinerande. Och när jag fick syn på utblommade reahortensior på kulturkalasets holländska blomstermarknad så slog jag till, kunde tyvärr bara ta en planta, den var ganska voluminös och skulle ju transporteras hem med buss och cykel. Sedermera medforslad till ön och planterad i helgen. Hur skall den klara vintern? och undrar hur den klarade söndagens dubbla hagelskurar?

 För att få plats i den lilla hörnrabatten fick oreganon flytta på sej. Den har varit oduglig som krydda men växer som ogräs och har små söta lila blommor. I sommar har den älskats av humlor, bin och fjärilar.



I Fritz trädgårdshandel var det lite höstrea så då köpte jag en gul ros och gör ett nytt försök uppe vid berget. Där finns redan Aischa som börjar ta sej lite grann - och buskrosen Goldstern som på flera år bara blivit en liten pinne. Jordmånen och ljuset är nog inte helt optimala på platsen men man får ta vad man har och hålla tummarna.


måndag 25 augusti 2014

100 år . . .

....har gått sedan Ragnar föddes. Nu vilar han här på Donsö. Vi planterade en glad blomma på graven till hans minne.

söndag 24 augusti 2014

Grillträning

Den varma sommaren avlöstes av "ostadigt väder". Och ostadigt har det verkligen varit i helgen. Blåsigt, soligt, molnigt, skurar, åska, blixtar hagel.... Vi tänkte ändå att vi får passa på med lite grillträning. Under tiden hann det vara många sorters väder. Men vid ätdaxet sken solen så vi kunde sitta ute. Efterrätten fick bli inne i huset för då hade himlen mörknat (igen).

Så skall kolen se ut
Förrätt
Huvudrätt
Dessert


tisdag 5 augusti 2014

Julivädret

Lite mulet och svalt i början (man badar på vilja) men sen tog det sej. V 28 var svettig, den värmen upplevde vi i småland. V 25 lite dryga 20 grader, då blev det lite bad och strandpulsande med Knutis. Vecka 30! då var det riktigt svettigt. Siesta..... Några störtskurar och åska kom men Donsö var inte i den värsta lokalen när det gällde lokala skurar det här året. 10 -12 mm några gånger men inte värre.
Bra björnbärsväder i år!