lördag 28 februari 2015

Årets hyresgäster?

Tur att Lars städade holken häromsistens för idag såg vi nya blåmesar kika ut, hoppas inspektionen utföll till belåtenhet och att paret flyttar in.

Det är sista dagen i februari. Vi upptäcker minimala krokusar under syrenen. Börjar tro på vår och uppmuntrade av detta letar vi blåsippor på Styrsö under förmiddagen promenad i det mulna men rätt relativt hyfsade vädret (det regnar inte iaf). Hittar bara enstaka blad, sipporna behöver lite mer tid, särskilt som vårt "ställe" inte ligger i söderläge.

Åter vid stugan noteras att den i höstas planterade hortensian nog har överlevt, ser ett litet nytt skott och små knoppar och hoppas att inga stora vinterbakslag skall komma.

Planterar om några pellisar, de sticklingar jag tog av Vancouver Centennial i höstas har blivit riktigt fina.

Fram på eftermiddagen tittar solen fram och från insidan ser det härligt ut. I verkligenheten finns en narig vind ute som tar ner vårentusiasmen något, det märker vi när vi lämnar huset för att återvända till fastlandet fram på em.








Och imorgon 1 mars blir det riktigt supertrist marsväder med snöblandat regn, isig vind och mängder med tung nysnö i femmilsspåren i Falun - men det vet vi inte ännu...

lördag 7 februari 2015

Fågelbostädning

Så här fint hade våra små blåmesar fixat det fint för sej i våras. Mjukt och mysigt. Och en liten lila accent, lyckan att hitta en påskfjäder...


Här bodde de

måndag 2 februari 2015