tisdag 30 juni 2015

söndag 28 juni 2015

Paddelpremiär

Mulet och svalt men efter att Stina vinkats av för vidare resa mot Maxi och sommarinkomster beslöt vi att starta kajaksäsongen. P g a ovana armar och sydlig motvind nöjde vi oss med en liten tur till norra Vrångö där det blev bad (kort) fika (god) och en stunds kontemplation över den relativa stillheten på sjön ännu i slutet av juni. En förklaring är förstås lufttemperaturen (ca 14 - 15 grader) och vattentemperatur i ungefär samma nivå.  Två fiskmåsar pausade på en sten framför oss, stod där lugnt och fint förutom när en tredje närmade sig - då blev det ett himla liv.






lördag 27 juni 2015

Veckans vinnare

Första semesterveckan har inte direkt erbjudit något strålande sommarväder men har istället förgyllts av dotter Davidssons närvaro mellan arbetspassen på sommarjobbet. Och med Stina i huset blir det speldags.

Årets (första) Jägersrokväll har genomförts. Trots tidiga motgångar avgick ändå fru Davidsson med totalsegern efter att ha vunnit  Grand Prix med treåringen Comet. Denne hade tidigare haft motgångar - blev i ett av loppen diskvalificerad för trängning och fick tas ur loppet just vid målridning - men gjorde alltså en storstilad comeback! I samma stall fanns även välkände treåringen Rusch som  tyvärr fick säljas pga skada i en mycket kritisk situation.

Spelet var ovanligt jämnt men et slutliga avgörandet fällde dock fru Davidssons större aktieinnehav i totosyndikatatet 40 % vilket ledde till en slutlig förmögenhet på ca 215 000 algapengar.

Några kvällar senare stod Settlers på programmet. Vi byggde vägar, byar och städer samt flyttade runt rövare i rask takt. Efter en ganska förvirrad inledning gick även denna kväll fru D:s väg med två raka segrar. Trots att man kan se en viss linje i dessa resultat vill undertecknad ändå framhålla att det faktiskt är (nästan) rena turspel.



fredag 26 juni 2015

Beredda för sommarutflykter

I år har båten fått ligga kvar på land ända till idag. Maj och juni har varit upptagna och kalla, det har inte varit så bråttom med sjösättning. Nuförtiden ligger den ju inte heller i vägen på kajen, tidigare gällde att båtarna där skulle i före första juni.

Oberäkneliga regnskurar gjorde att förberedelser som bottenmålning fått vänta och när det till slut blev dags igår var det uppehåll men så kallt att målaren kom hem i flera omgångar och pälsade på sej mer kläder.

Lagom när herr och fru Davidsson vänt på båten och baxat upp den på kärran kom vänlige donsöbon och släktingen Svante N och erbjöd bogsering med sin elmoppe bort till isättningrampen. Tack Svante!

En liten stund senare anlände Stina från stan och hjälpte till med det sista nedvinschanandet i vattnet. Och bidrog sedan med avgörande drag för att starta igång motorn som var lite vintertrött.



Nedanstående film innehåller två fel. Lovar att det är undantag denna dag endast på väg bort till bryggan.









fredag 19 juni 2015

Midsommar i Uddevalla

Först en runda på Nordens Ark med spännande djur, god matsäck och regndans. Davidsson och Larsson och farmor AnnaStina och farfar Leif
Sen god grillning på simhoppsvägen. Vad gör väl lite hagel?


måndag 15 juni 2015

Båten blev kvar på land

Äntligen lite sommaraktigare väder, gott i solen men fortfarande lite svalt i skugga och vind. Sisådär 18 grader blev temprekordet på lördag em.

Två lediga Davidsson tog morgonbåten ut på fredag och vi fick ett par fina dagar. Lars tog visserligen en Kungälvsutflykt och ledde KOF på fågelexkursion "nattsångare" kl 22.00. Om han stannat på Donsö kunde han hört min symaskin för jag ägnade kväll /(=natt) åt möbelrenovering. Nu letade han flodsångare istället, fågeln som känns igen på sin symaskinsliknande sång.

 Tanken var nog att båten skulle i sjön denna helgen men varför ha bråttom.... Lite förbedelser pågår ändå, t ex bytte vi olja i motorn.

 På lördagen blev det cykelrunda på Styrsö med obligatoriskt glass-stopp på Öbergska. Där hade man förresten helt lagt om stil, flyttat säljdiskar och möbler, skaffat nya bord och parasoller samt utrustat personalen med randiga tröjor.... Dessutom fanns det en utebar och grill. För säkerhets skull även stolpar med repstaket i entren till trädgården så att den anstormande publiken skulle kunna ordnas i led.

Efter en dag ute i sol och vind sjönk vi ner framför TVn på eftermiddagen och tittade på det
det kungliga bröllopet. Brudparet såg glada ut och är värda massa poäng för det oväntade musikvalet,
vem blir inte på gott humör när Samuel Ljungbladh och By Grace dyker upp och sätter fart på hela kyrkan med Joyful, joyful!!!




Sten och murreva. Fin kombo.

Gult och rosa. Veckans färgtema i trädgården.

En väldigt sliten stol har fått nya kläder.

onsdag 3 juni 2015

Majvädret

Kallt. Regnigt. Det är vad många tyckte om maj. Men inte bara förstås. Hittade man bara lite lä kunde det bli rätt skönt i solen några dagar oxå.