Ösregn mest hela dagen, då är det läge för bakning.
Lars gjorde toscakaka
Karin gjorde skorpor
Donsöskorpor
Ca 35 st
4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
0,5 tsk salt
2 ägg
0,5 dl rapsolja
1,5 dl mild yoghurt
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda alla torra ingredienser, mortla kardemummakärnorna grovt.
3 Rör i ägg, olja och yoghurt, arbeta ihop till en deg
4. Forma degen till 3 smala längder på mjölad bänk
5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter
6. Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.
7. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorpporna stå kvar och torka några timmar.
8. Lägg dem i burk med lock.
2 kommentarer:
Mycket goda skorpor, jag åt några sist!
Bra!, dom var oplanerade och inte helt receptenliga men i allra högsta grad ätbara!
Skicka en kommentar