Foto: Tomas Tengby |
Här är ett av hennes recept från Meny
Champinjon- och palsternackssoppa
Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio |
1 gul lök
½ msk curry
½ krm cayenne
3 potatisar
2 palsternackor
vatten + 2 buljongtärningar
½ purjolök
200 g champinjoner
½ l mjölk
½ dl hackad dill
½ msk curry
½ krm cayenne
3 potatisar
2 palsternackor
vatten + 2 buljongtärningar
½ purjolök
200 g champinjoner
½ l mjölk
½ dl hackad dill
Gör så här:
- Fräs hackad lök, curry och cayenne i lite olja.
- Tillsätt tärnad potatis och tärnad palsternacka. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt buljong. Låt koka tills rotsakerna är mjuka.
- Fräs under tiden skivad purjolök och skivade champinjoner i olja i en stekpanna bredvid.
- Mixa de kokta grönsakerna med en stavmixer direkt i kastrullen.
- Tillsätt mjölk och ev. lite grädde och den hackade dillen.
- Lägg champinjonerna och purjon i soppan. Smaka av. Späd ev. med vatten eller mjölk om soppan blir för tjock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar