tisdag 25 maj 2010

Försommarkvällsutflykt

Med gassande sol några dagar får man göra en vattningsräd till ön. Visst tar det en stund att pendla hit från jobbet men efter en dag med många regnskurar kom solen fram när vi åkte och vi fick en härlig tisdagskväll på ön. Allt växer så det knakar. Fortfarande lyser tulpanerna (kan svarta tulpaner lysa?), narcisserna definitivt på upphällningen. Häggmispeln och körsbärsträdet  har blommat över. Syrenerna börjar slå ut. Våran Aron-buske har fått knoppar, minns inte att jag såg den blomma förra året när den var nyplanterad.



Smultronen sprider sig intensivt, vi försöker stoppa dem i halva rabatten . Även mynta växer som ogräs, den får man oxå vara  hård mot. Alla de nyplanterade buskrosorna har överlevt vintern och har växt betydligt sen jag såg dem härom veckan.

På innefronten blommar de flesta pelargongamlingar som galna medan de nya frösådda från förra sommarn (två tog sig) inte sticker upp några knoppar än. Hannas Caroline Schmidt med grönvita blad blommar nu med röda blommor. Och den ena novemberkaktusen som tydligen är årstidsvill och har fullt med rosa knoppar.



Nu är det kvällskyligt där jag sitter ute på trappan till berget och nyttjar ett trådlöst nätverk som fanns därute i luften. Det är ljust... och ännu en månad till sommarsolståndet.

Inga kommentarer: