lördag 2 oktober 2010

Donsö rosa pärla och gonatt till amaryllisarna


Äntligen blommar fröpelargon nummer tre. Fröna  (med Mårbacka som minst en förälder) såddes förra sommaren, grodde snabbt och tre fina plantor växte - men var är blommorna? De första två blommade i somras med vita enkla blommor och fick genast namnet Donsö pärla. Nu äntligen blommar den sista. Den blev rosa (lite mörkare än de vanliga Mårbackorna) och dubbel. Jag tycker de är fina - men blir kanske ingen succé om de inte blommar flitigare än så här....


Amaryllislökarna har fått stå ute i rabatten sen i våras  men nu får de krypa in i mörkret i skåpen i farstun och sova några månader. Med lite tur tittar nya knoppar fram om några månader. Det lyckades med en förra året så nu försöker jag med tre stycken.

Höstmörkret är här, kallt och blåsigt även denna helg. Hindrade inte Lars, Aron och Stina från att ta en liten båttur. Till Styrsö Skäret. Mest för att värma upp motorn för nya Larsutflykter i morgon.

Fördelen med temperaturen är att man får premiärelda i spisen och fixa stugmys! Ytterligare en premiär denna helg var shopping i Fiskeboa som öppnat på Donsö några dagar i veckan. Såg misstänkt lik ut den Fiskebo på Vrångö där vi åt god fisk- och skaldjurmiddag på vår Ö-luffning i somras. Idag blev det torsk, fiskbiffar och Vrångöröra. Mums.

Inga kommentarer: