lördag 30 april 2011

Farsturivning påbörjad liksom badsäsongen

Den stora husombyggnaden för fem år sedan var inte helt komplett. Några smågrejor var kvar. T ex farstun. Men nu är det dags. För farstugolvet alltså. Dörr, fönster och isolering och ny panel gjordes i bygget. Men golvet och inredningen blev kvar. Ett dragigt, dåligt isolerat och lite surluktande golv troligen nästan liggande på jorden/berget??

Nu har vi börjat riva. Vad skall vi hitta?





Vi hittade ett lager isolering, undergolv och sen jord och sten på varierande djup. Byggare Östen och snickare Simon fick komma och titta och föreslog utfyllning med ngn slag frigolitiserad betong. När vi hade rivit resten och grävt bort all jord förstås. Östen försåg och med såg och SNABB instruktion i hans vanliga effektiva stil....


Vid rivningen fick vi åter exempel på återbruk. Vi tror farstun byggdes ut av "Kössösnickarna" ca 1970, de var mästare på att återanvända material. Ovan anas grön pärlspont i undergolvet, den kände vi igen från en del av innerväggarna. Undergolvet täcktes delvis av gammal golvmatta med käcka mönster.



Så här såg farstun ut på utsidan när vi tagit bort eterniten 2005 - återanvänd dörr som del av väggen:


Efter en dags sågande, bräckande, spikutdragande, rivande, grävande med damm, smuts, killinäsan, svett så verkar ett bad väldigt lockande. Särskilt som solen skiner och det säkert är minst 17 - 18 grader i luften. En del av familjen har ju redan premiärbadat men nu passade vi på båda två. När badade vi i april sist??





"Man ångrar aldrig ett bad" citat L Olsson.

1 kommentar:

Stina sa...

Men Larsan då, wow! vilka rediga, badglada föräldrar man har :)