söndag 11 september 2011

Nineeleven men ändå en härlig septemberhelg

Söndag kom med grå himmel men lite ljummet i luften. Efter joggning (L och A), jobbning med gräs och ogräs (K) kom så småningom lite sol oxå så då fick man passa på att bada. Nu undrar man varje gång om det är årets sista. 19 - 20 grader blev det nog i luften. 16 i vattnet?

Ny badräkt väcker gamla minnen. Påmindes om röd favorit som jag efter badet lagt på pakethållaren på mormors gamla cykel när jag och vännen Pia cyklade hem från Stegerholmen. Plötsligt blev det stopp - baddräkten fastnade i kedjan och var för evigt obrukbar.

























Lars körde de blåsvarta























Måste ha en liten rosenrapport oxå. Eftersom de redan planterade håller på att ätas upp av larver mm kunde jag inte motstå att köpa en ny för några veckor sedan. Den är vit och heter Ledreborg. Den röda Sympati-rosen som jag i viss mån misströstat om men som åtminstone överlevt fick plötsligt på sensommaren ett jätteryck och skickade ut en låång tentakel så det var bara att fixa en provisorisk spalje!.























Ledreborg fick bo i en varmvattenberedare från en gammal vedspis. Ett soptippsfynd med hål i botten, det borde vara bra för blommor som behöver dränering. När det blir kallt kan den nog behöva en varm kappa.

"Sympatie" har börjat växa på längden och fick dessutom lite nya höstblommor.¨

Inga kommentarer: