torsdag 6 september 2012

Veckans kock - från en Ö-konkurrent

Här står vännen Eva Nylen i sitt kök på Björkö och lagar god soppa. Hon är veckans kock i radioprogrammet Meny i P1. Hon har lagat soppa och bakat gott bröd i sitt kafe "Cafeva" i Haga i 30 år.

Foto: Tomas Tengby
 

Här är ett av hennes recept från Meny

Champinjon- och palsternackssoppa

Champinjon- och palsternackssoppa
Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
 

1 gul lök
½ msk curry
½ krm cayenne
3 potatisar
2 palsternackor
vatten + 2 buljongtärningar
½ purjolök
200 g champinjoner
½ l mjölk
½ dl hackad dill

Gör så här:

  1. Fräs hackad lök, curry och cayenne i lite olja.
  2. Tillsätt tärnad potatis och tärnad palsternacka. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt buljong. Låt koka tills rotsakerna är mjuka.
  3. Fräs under tiden skivad purjolök och skivade champinjoner i olja i en stekpanna bredvid.
  4. Mixa de kokta grönsakerna med en stavmixer direkt i kastrullen.
  5. Tillsätt mjölk och ev. lite grädde och den hackade dillen.
  6. Lägg champinjonerna och purjon i soppan. Smaka av. Späd ev. med vatten eller mjölk om soppan blir för tjock.

Inga kommentarer: