lördag 24 augusti 2013

Tistlarna

Tistlarna är dagens mål. Planen har funnits ett tag och nu kom tillfället  Det är Inger och Nils-Ove som bjudit med oss på en tur i deras stadiga båt, en riktig sovbåt (kanske en sådan Lisa ville ha när hon var liten). Nu skulle vi ju inte sova förstås utan åka på dagstur.

Det passade bra en fredag - alla var lediga och väderleksutsikterna var strålande!

För oss började det med en tidig morgontur från Kungälv. På Saltholmen stod Kapten Johansson och hans besättning beredd att ta emot passagerare - dock inte till Donsö så vi fick ta Vipan.




På Donsö tassade vi tyst in i huset för att koka kaffe och fixa mackor. Tyst för att helst inte väcka Stina med vänner som hade sovmorgon efter en go utflyktsdag och lång gårdagskväll med prat och grillmys i trädgården.

När vi stod vid bryggan för att bli upphämtade kom det här sportiga paret förbi - de skulle ta en cykelutflykt till Kungsbacka!



Sen bar det iväg söderut och turen bjöd både på hoppande tumlare utåt väster och slöa solbadande sälar på skären intill Tistlarna.
Skepparen  tog oss sen stabilt in i den erkänt besvärliga hamnen (vi mötte en båt som fick grundkänning på väg ut) och sen hade vi en härlig dag på denna den yttersta utposten i södra skärgården. De båda fågelskådarna fick nog sitt lystmäte - havsörn, sparvhökar och tornfalk såg vi bland annat. Fika, fotografering och fina bad blev det oxå! Flera Donsöbor dök upp efter hand och kom och talade en stund ,

Det var 24 år sen jag var här förra gången - även den gången en minnesvärd dag tillsammans med seglande vänner. Hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång. Vi får kanske bli lite vågligare med vår lilla båt??


1 kommentar:

Larsan sa...

En riktigt härlig dag!