torsdag 30 april 2015

Tågluff 2015. Tågvardag

Att ta sig mellan Arles och Florens såg inte så svårt ut på kartan. Ett ganska rakt streck österut. Men redan under planeringen insåg vi det inte gick några direkttåg den sträckan utan att det kunde bli ganska knöligt. Till slut fann vi ändå ett alternativ som verkade ganska bra och inkluderade önsketåg som TGV och Freccia Rossa. Vår resebyrå hade dock inte lyckats boka alla delsträckor utan hänvisade oss att göra det på plats. Och där började problemen. I biljettexpeditionen på Arles station talades endast franska och mannen var väldigt oförstående till vårt önskemål. Det visade sej att vår Deutsche Bahn-app hade fel. Tåget vi tänkte åka (Nice - Genua) gick inte. Vi hittade en alternativ resa som innebar att vi hann med vårt Freccia Rossa från Milano men var tvungna att lämna Arles med lokaltåget mot Marseille redan kl 06 på morgonen istället för att ta bussen 0825 mot Avignon och TGV.
Det blev en lååång dag. Inkl humörsvacka på de trånga plastiga och skakiga lokaltågen mellan Nice - Ventimigliga och Ventimiglia - Genua.

Ganska mycket kompenseras ändå av att swischa fram från Milano till Florens i mer än 300 km/h i Röda Pilens bekväma stolar

Så här ser det när freccia rossa rullar in i Florens..


Inga kommentarer: