tisdag 2 maj 2017

Första Maj




Fullt program i helgen med 50-årskalas i Uxås och storstilat Valborgsfirande (i fint väder!!) i Kungälv. Men sen tog vi sena båten 23.55 till ön för den gamla traditionen att möta våren på Donsö första maj. Förr var det en dag av storstädning och vädring av det vinterstängda huset men nu fick det bli en skön ledig dag i härligt väder. Lite vårförkylning gav oss dock skäl att avstå från premiärbad... tror vattentemperaturen ligger runt åtta grader efter frostiga nätter och lite trist aprilväder.
Gräsklippning. Lite pelargonomplantering och krukrensning. Vårlunch i trappan. Nu slår träden ut på riktigt och pollenchocken har fått fart.






2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Hamnade på din blogg av en slump. Du har mycket fina bilder! Du verkar vara runt en del på öarna i göteborgs skärgård. Du råkar inte ha något tips på en fin plast för bröllop?

Mvh Sara

Karin sa...

Hej Sara/Anton
Tack för komplimangen, roligt att du uppskattar bilderna. Det är jag (Karin) som tar de lite mer vardagliga mobilsnapshoten och min svåger och fotograf Bo som lägger in de lite mer högkvalitativa... se gärna mer av hans bilder på http://www.oppna-horisonter.se/

När det gäller platser för bröllop har jag inte så stor koll, menar du plats för vigsel (utomhus? kyrka? annan lokal? eller festlokal?).

Här på Donsö är Isbolaget nere i hamnen en fin festlokal, http://www.isbolaget.com/. På promenadavstånd därifrån finns Donsö kyrka som är ganska liten och inte riskerar att bli ödslig..

Styrsö kyrka lite större och äldre och pensionet på Styrsö skäret är närbelägen festlokal http://www.pensionatskaret.se/index.html

Hälsningar Karin