lördag 21 maj 2011

Lasses favvostig på Styrsö

På Styrsö har de gjort nya fina mjuka gå- och springvägar. Hurtiga Lasse har upptäckt dem och är ute och springer där titt som tätt. Idag fick han äntligen chans att visa upp dem för de närmaste. Aron, Karin och Lars cyklade alltså upp mot Stora Rös och förbi Sunnkälla. Där vägen tog slut fann vi ett område med träruiner avgränsat av rep, där tycks Södra Skärgårdens paintballklubb hålla till, turligen inga där idag. Vi parkerade cyklarna och promenerade fyrakilometersrundan. Förutom en drös födelsedagsfirare på poängpromenad och några turister var det tyst och lugnt så när som på fågelsången. Varje gång vi är där förvånas vi de fina och varierade lövskogarna och hur stort området är... Bland dagens sångare kan nämnas: Grönsångare, Gransångare, Lövsångare, Ärtsångare Koltrast, Svarthätta, Bofínk.

Tyvärr är inte ens hälften stigarna med på kartan vilket en kartbunden person som jag beklagar. Som tur var hade jag färdledare med.


Vägen slingrar sig genom trädportar och runt hinder. Det gillar Lars!

Här vaktar en stengubbe


Så småninomg öppnade sig Brännholmeviken för oss. Här finns gott om gamla stengrunder efter tidigare tillfälliga boningar

Vi gick förbi en olycksplats

Naturen tar tillbaka



Efter långpromenad får man äta glass på Bratten. Glass på Bratten är en klassisk belöning i familjen Davidsson.


Öbergska hade egentligen stängt men sålde lite glass åt oss ändå och lämnade framme de gröna kuddarna på vår favoritplats . Därifrån har man denna fina utsikt!

1 kommentar:

Larsan sa...

Styrsö naturstigar rules!