lördag 27 juli 2013

Vattenvärld, med kajak till Tornö

Levererat med Spetsbergsposten: 

Över ytan (OBS! Det är ingen fimp...)

Under ytan


En dag på, i och omkring vatten. En underbar dag med lugn paddling på utsidan Vrångö, sedan mellan Kungsö och Tornö, till sist anlöp i den underbara södra "lagunen" på Tornö.

Det är vår fjärde "långtur" denna sommar och vi har börjat anpassa oss till kajakpaddlandets idé och rytm. Man måste inte "ta i", man måste inte kämpa. Kajaken glider framåt ändå. Det som krävs är regelbundna, lugna paddeltag och uthållighet. Det är viktigt att sitta bra i kajaken och själv vill jag kunna byta ställning till då och då, det vill säga skifta mellan raka och böjda ben.

Från Donsö till Kungsö/Tornö tar det oss cirka en timma. Rundar vi Kungsö, som idag, tar det något längre tid.

När vi kom var "lagunen" tom på båtar och "badviken" på västsidan likaså. Vi hade liksom ön för oss själva! Det blev bad, förmiddagsfika och "fotosafari" med vatten, vattenväxter, vågor, bergsformationer, blommor och fjärilar som mål.

Medans vi dricker vårt kaffe glider en stor motorbåt in i viken. De anropar oss och ber om ursäkt för att de tränger sig på men söker en plats, helt enkelt. Efter dom kommer fler, både kanoter och båtar. Vi är inte längre ensamma, men den södra delen av Tornö är stor och det finns utrymme för många.


 
Dagens Haiku
Vi rundar Tornö
Paddlar lugnt i vågorna
Dag i vattenvärld
 
  



I vattenlinjen, just när Stena Express' vågor skapar rörelse
/Larsan

1 kommentar:

Bozze sa...

Det låter behagligt! Fina vattenbilder och roligt att ni träffade Dag!