onsdag 7 augusti 2024

Ö-konkurrent Lidköping

 Årets sommarkort tar slut den 10 augusti så vi försöker slita oss från Donsö för att utnyttja kortet in i det sista..... Helst gäller tåg. Idag valde vi Kinnekulletåget och siktade mot Vänern och Lidköping.

Fick sätta väckarklockan för att gå upp kl sex - två timmar tidigare än våra vanliga vanor. 

Tog sjubåten mot stan och insåg att vi kunde fortsätta med båt in mot Stenpiren - bonus!

båt!

























Spårvagn!
























(diesel)-tåg


Klockan 10 hoppade vi av vid Framnäs city och några 100 m promenad stor vi vid Vänerhavets strand i princip ensamma vid den nyanlagda hamnpromenaden med lediga fikabänkar och trappa ner i badvattnet precis intill. Bingo!





Bada först, fika sen!

Ville man inte bada i Vänern så låg Framnäsbadet med bassäng och hopptorn alldeles intill och hade gratis inträde för barn i sommar. 
Bortom Framnäsbadet hittade vi Vänermuseet där vi gick runt en trevlig timme och såg konst, fiskar, tåghistoria, lidköpingshantverk mm. Och en kul vandringsutställning med återbrukskonst Min djuriska park av Erik Langert. 

Bertil Vallien







Gökungen




Sen tog vi buss (en hållplats...) till centrum, käka lunch på Skafferiet och njöt av Klings glass. 

Slutligen en vända på Rörstrand outlet, många år sen sist, lite fick vi med oss därifrån trots att behovet nog inte ar så stort....

Nu hade det blivit riktigt varmt så här fram på eftermiddagen, orken tog slut och vi tog tåget hem igen. Efter byte i Herrljunga och lite väntan på Ö-snabben (den är tillbaka i Brunnsparken Yess!) då vi kunde spana i och längta lite efter hyrbåtarna vi Lejontrappan - var vi åter på hemön strax för sju. 12 timmar med många upplevelser. En toppendag helt enkelt.  Vänern - vi kommer tillbaka!
















Inga kommentarer: