torsdag 8 augusti 2024

Vackra Vrångö

 Det har varit bra väder i veckan, ganska mycket sol och 18-20 grader. Märks tydligt att många har fått slut på semesterna, färre båtar ute trots det goa vädret. Vi har sista veckan på västtrafiks sommarkort och använder det idag för att åka till Vrångö!. Cyklarna är med och vi kan cykla runt både södra och norra slingan då det är väldigt lite folk ute på gångvägarna. Möter vi gående hoppar vi av och leder cyklarna. 


Först söderut. Underbart med den fria utsikten över Kattegatt. Ljungen blommar för fullt men kaprifol och johannesört lägger till orange och gult. 


















Sen cyklade vi till gästhamnen och hoppade i spat vid den fina gästhamnsbadplatsen.  19 - 20 grader i vattnet, helt manetfritt men ganska mycket vågor, blåser vä 5 - 6 m/s idag sydvästligt. 

Nu var vi hungriga och försökte köpa macka i Fiskeboa men hänvisades in på restaurangsidan - Lotsen. Jag ville ha sillmacka (rågbröd, stekt inlagd sill, ägg) men den var slut så det blev baguett med Vrångöröra istället. Vrångöröran är ju alltid smaskens men mackan blev en besvikelse - blek degig bagette inpackad i plast. Inte värt pengarna. Nu vet jag ju inte hur sillmackan skulle sett ut, men lät bättre på beskrivningen...

Piggade upp oss med en chokladbit från Vrångös fullpackade minibutik innan vi drog iväg på norra slingan.  Fascinerande med så många naturtyper på ön - hur får det plats en hel liten skog tex.  Mot norr vid den gamla fotbollsplanen (väl dold numera) hittade vi lite blåhallon! Och på östsidan en ledig sandvik så det blev ett bad till.  Som bonus hörde vi Kentsk tärna ute över skären. 









Inga kommentarer: