lördag 26 januari 2013

Fågelräknarhelg

Sista helgen i januari arrangerar Sveriges ornitologiska förening  inventering av vinterfåglar - de som kommer och hälsar på vid fågelmatarställen. Alla får vara med...

Oh så gärna vi velat se något lite ovanligare - men vi har vårt vanliga gäng dvs en rödhake, några koltrastar, en? björktrast (som alltid jagas bort av koltrasten) fyra blåmesar, några talgoxar, lite gråsparv och pilfink. Och kanske något mer.

Lars räknar nog snarare havsörnen som dagens höjdpunkt, det var andra gången han såg en ifrån fågelspanarfönstret på andra våningen, så det blev iofs inget nytt tomtkryss men oh så kul ändå.

Dagens väder är inge kul, visserligen bara enstaka minusgrad men mulet och isande vind, långa promenader lockar INTE. Fått bli lite stilstudier på björktrasten. En gång kom den farandes och snappade åt sig en äppelbit i farten för att sen fortsätta runda huset och sätta sig i skydd av Rogers häck för att få äta i lugn och ro.  Lite senare fick den chansen att stanna på matarstället lite längre stund innan ilskna koltrasten kom och jagade bort den.






3 kommentarer:

Bozze sa...

Tyckte fåglarna att det var lyxigt att få äpple?

Larsan sa...

Ett fint reportage! Ja, trastar gillar äpplen.

Stina sa...

Jag gillar oxå äpplen!