måndag 13 augusti 2012

Stjerneskud, regnbuer






Årets bästa sommarhelg? Startar från  Kungälv tidigt lördagsmorgon - augustikänsla med 9 grader i luften, daggvått gräs och morgondimman från älven som sveper ända upp till oss. Sen blir det en klar solig stilla dag som passar oss godväderspaddlare utmärkt - trots sommarens otränade armar blir det en rejäl tur runt våra favoritöar. Och fika och bad förstås.


När det så småningom började mörkna gick vi upp på Myrevale för att kolla in veckans astronomiska händelse - passagen av perseiderna - och vi hade tur att både se vacker solnedgångshimmel och våra första stjärnfall!! Och allteftersom det mörknade  en  glittrande stjärnhimmel och vintergata.

 Söndagen bjöd mera sol och bad och på kvällen en Rävholmstur som fint semesteravslut för Lars. Där fanns den praktfulla regnbågen som avslutande inramning och kanske en hoppets symbol för framtiden.

(En gammal sång kom upp i minnet med både stjärnfall och regnbåge. Det var Anne Linnets Nordlys og regnbuer. Men norrsken har vi i alla falla inte haft den här helgen..)

Inga kommentarer: