lördag 1 juli 2017

Annan ö

Vi fick anledning att göra en kort utflykt i norra skärgården. Försökte komma på hur längesen det var senast och kom fram till att det var just längesen. Kände oss som riktiga turister när vi for över Hisingen med Röd express mot Lilla Varholmen. 
Fascinerades över mängden och storleken på Hönö/Björköfärjorna. Kommunen har ju ändå bara 12 - 13000 invånare.  Fördelen var förstås att slippa kö när vi skulle till fastlandet igen medförandes bil.
Det är startdag på årets Hönökonferens men ännu inte mycket till trängsel. Räknar ut att det var 37 år sedan vi själva deltog i en hel konferensvecka. Då bodde vi i tält alldeles intill det stora konferenstältet. 

Efter lite fika blev det promenad i hamnen. Bland det första vi fick syn på var en fiskebåt som övertagit Carlas gamla nummer GG 370. Båten var mindre och hette Mercy,

Namnen på fiskebåtar är det återkommande samtalsämne i familjen. Var fick man namnen ifrån och hur tänkte man?

Hur som helst hittade vi i hamnen även fiskebåten Kennedy. Och vad låg brevid om inte Clinton... De hade tydligen samma ägare och var stora räkfiskare. Vad skall deras nästa heta tro?

(Mellan Mercy och Clinton låg förresten Eros)




Inga kommentarer: