måndag 10 juli 2017

Sommarresan går till Lappland!

Årets sommarresa bär till Lappland och Hemavan där vi skall fira en 60-åring i hennes favoritomgivningar. Efter en del funderande på resealternativ (tåg? buss? Inlandsbana? flyg? + hyrbil)  bestämde vi oss för egen bil och turistande på vägen.
Första dagsetappen bar till Orsa. Med egen bil behöver man inte minimera packningen men visst hade det varit bra om jag inte lämnat jackan hemma när vi åkte särskilt med tanke på väderleksutsikterna (typ regn, mulet , 10 grader i hela landet närmaste veckan). Som tur var fanns en regnjacka nedpackad.
Trangia var i alla fall med så att vi skulle få nykokat kaffe.

Första stopp i Götene för fikaproviantering.  Plötsligt hejar någon på oss i Icabutiken och där står Marianne, en gammal bekant från SMU i Kungälv som numera är Götenebo och vi får en trevlig pratstund.

Vi kör vidare och hittar en lovande fikaplats vid Askeviksbadet i Vänern norr om Sjötorp. När vi kliver ur bilen ser vi genast ytterligare några bekanta som valt samma fikaplats!



Väl framme i Orsa efter knappt 50 mils körning installerar vi oss på vandrarhemmet och efter enkel middag får vi en runda på "stan".

Stenfiol!


Besparingsskog?

Kyrkogård nr 1 på resan. Den här modellen hade vi inte sett förut. Urnplatser? Detta var runt kyrkan. Det fanns en stor kyrkogård till.

Orsa Kyrka

Lite senare såg vi en igelkott utanför missionskyrkan.

Tingshus

På väg in i jättecampingarna längs stranden till Orsasjön




Orsa kompani lovar ingenting bestämt.

Utsikt från STF vandrarhem Orsa. 


Inga kommentarer: